12 januari

Background

12 januari 2020

Op zondagmiddag 12 januari was de eerste editie van OegstLeest. Met ruim 150 bezoekers was het een groot succes! ”Wat een bijzondere beleving” aldus een van de bezoekers.

Het programma was divers, met interessante interviews met Inge de Bever over haar boek Moederland en met Fik Meijer, Ronald da Costa leverde een prachtige bijdrage met zijn gedichten en gaf ons zelfs een primeur door uit zijn kinderboek voor te lezen.

De muziek onder leiding van Sven Rozier was oorstrelend, met de jonge talentvolle zangeres Lizzy Ossevoort die een aantal van haar eigen composities zong. ”Haar stem raakte mij diep in mijn hart, ik heb even lekker kunnen wegdromen en genoten van the little things in life” (Marieke 28 jaar). Ook had Babeth van der Zalm een geslaagd programma in elkaar gezet, zij droeg haar repertoire op geheel eigenzinnige en spectaculaire wijze voor. Zo had ze musicalnummers in haar eigen stijl gearrangeerd, wat niet in een hokje is te plaatsen. ”ik wist niet of ik moest huilen of lachen zo mooi vond ik het, en dat allemaal in Oegstgeest? Normaal gesproken houd ik helemaal niet van musical, maar dit gaf me wel echt kippenvel” (Ruud 52 jaar)”.

Het dorpscentrum werd omgetoverd tot een cultureel paradijs. Zo exposeerde Lizzy Kaat van Talldoorart met haar prachtige doeken over drie levensfases.

Voor de organisatie (Rene Koek/Rijnlandse Boekhandel en Sven Rozier/stichting jazz071) was het evenement ook een succes en kijken zij er tevreden op terug. ”We hebben er alles aan gedaan om dit tot een succes te brengen, in augustus zijn we al begonnen, en de weg ernaar toe was al de moeite waard! Tuurlijk zijn er verbeterpunten, maar dit is een eerste keer, en mooi om van alles te leren om de volgende editie nog beter te maken!”.

Bezoekers die er waren kwamen niet alleen uit de Regio maar ook daarbuiten. Zo kwamen er bezoekers uit Leiden, Oegstgeest, Den Haag, Noordwijk, Nijmegen, Heteren, Zeewolde, Amsterdam, Rotterdam. De jongste bezoeker was tien en de oudste in de tachtig.

[vc_section css=”.vc_custom_1567156210467{background-color: #273b4c !important;}”][vc_row content_placement=”middle” parallax=”content-moving” parallax_image=”1132″ parallax_speed_bg=”0.2″ evenz_negative=”true” css=”.vc_custom_1567171809119{background-position: center;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”1/3″ evenz_section=”true” offset=”vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ evenz_section=”true” css=”.vc_custom_1567091394817{padding-right: 10% !important;padding-left: 10% !important;}” offset=”vc_col-lg-4 vc_col-md-12 vc_col-xs-12″][vc_single_image image=”929″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”fadeIn” link=”#”]


POWERED BY JAZZ071


[vc_row_inner el_class=”aligncenter”][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][/vc_section]